Sateh kambing

Sateh kambing

recept van Jaap Sanders

 

Ingrediënten voor 12 stokjes:

360 g mals geitenvlees

2 sjalotjes in ringetjes

1/2 rode peper in ringetjes

handje ongezouten pinda's

12 sateh-stokjes

 

Marinade:

0,3 dl ketjap manis

1 el limoensap

1 el olie

2 tl sambal

1 tl gula djawa

1 tl djinten

1 geperst teentje knoflook

zout naar smaak

 

Bereiding:

Leg de sateh-stokjes in koud water.

Snijd het vlees in 36 blokjes.

Meng de ingrediënten voor de marinade. Laat het vlees minstens een uur marineren.

Rijg het vlees aan de stokjes.

Rooster de spiesjes in ong. 5 minuten gaar, bij voorkeur op een houtskoolgrill. Bestrijk de spiesjes tussendoor met het restje marinade.

Meng alle ingrediënten voor de ketjapsaus.

 

Serveer met ketjapsaus, gul bestrooid met grof gehakte pinda's, ringetjes of sjalot en rode peper.

 

 

Plaats een reactie