Sambal taotjo

Sambal taotjo

recept van Jaap Sanders

 

Ingrediënten:

10 kleine rode pepers

2 rode uien

5 teentjes knoflook

stukjes laos

potje taotjo

gula djawa

ketjap of tamari

asem

 

Bereiding:

Rasp de laos.

Pers de knoflook met de knoflookpers.

Meng de knoflook met de geraspte laos.

Snijd de uien en pepertjes. Pureer ze en bak ze.

Als uien en pepers een beetje gebakken zijn, knoflook en laos erbij. Doorbakken.

Potje taotjo, scheutje ketjap of tamari, zout en iets minder dan een kwart blok gula djawa erbij.

Los de asem op in water, doe een scheutje ketjap of tamari, zout en iets minder dan een kwart blok gula djawa erbij.

Los de asem op in water, doe een scheutje in het mengsel.

Doorkoken tot het vocht weg is.

 

Plaats een reactie