Koenjit kip

Koenjit kip

recept van Jaap Sanders

 

Ingrediënten:

 

2 el plantaardige olie

1 grote ui

3 teentjes knoflook

1 of meer kleine groene pepers, van zaden ontdaan

450 g kippenvlees (zonder bot) in stukjes

1 el gemalen koenjit of een stuk geraspte verse koenjit

1 el fijngehakte sereh

1 dessertlepel taotjo

5 dl kokosmelk (uit blik)

geroosterde pinda's

gehakte koriander

 

Bereiding:

Bak de ui, de knoflook en de peper in een wok in de hete olie.

Voeg na een minuutje de stukjes kip toe en bak die al roerend een minuut of drie tot het kippenvlees wit geworden is.

Doe de koenjit, sereh, taotjo en kokosmelk erbij, maar houd een paar eetlepels kokosmelk apart. Sudder het geheel op laag vuur, ongeveer een half uur, tot de kip gaar is. (Wie kipfilet gebruikt, suddert veel korter. Die houdt dan een wat dunnere saus.) Roer af en toe.

Doe het gas uit en roer de apart gehouden kokosmelk erdoor.

Serveer bestrooid met de pinda’s en de koriander en met een schaal witte rijst.

Plaats een reactie